Logo Teqq International

Over ons

Teqq International is opgericht door Hans en Alex Evers.

Twee vakidioten van de oude en de nieuwe stempel. Een topcombinatie in deze tijd. Hans en Alex, vader en zoon, sloegen 5 jaar terug de handen ineen om IPH samen door te ontwikkelen en te verfijnen. De IPH speelde altijd al een rol in Hans’ brein en zo’n 10 jaar terug startte hij al met de ontwikkeling van deze CNC-automatisering. Alex tekende mee terwijl hij nog aan de studie was.

Van frustratie naar de IPH

Als voormalig eigenaar van meerdere machinefabrieken, die hij zelf en samen met compagnons opbouwde, zag Hans de nadelen en problemen die robots gaven. Het gebruiksgemak van de robot is overschat, terwijl de werkelijke kosten worden onderschat. Ook de integratiemogelijkheid wordt mooier voorgesteld dat die is. Als je dan bedenkt dat de kosten minimaal 60.000 euro zijn, dan zou je dat ook voor een nieuwe freesmachine kunnen kopen.

De hoeveelheid vloeroppervlak dat robots in beslag namen, was een doorn in zijn oog. Daar konden namelijk ook andere machines staan om te produceren. Vanuit die frustratie werd IPH geboren.

De eerste IPH (Integrated Product Handler) werd achter in de schuur in huis gebouwd en aan de keukentafel avond na avond besproken. Nu nog steeds. Hans en Alex zijn meer dan normaal betrokken bij de hele metaalindustrie. Het metaal zit in hun bloed, net als bij de andere zoon en broer Roel, die ook dagelijks meedenkt. In huis gaat het over metaal, metaal en metaal. En het wordt nog intensiever als broer en oom Rob binnenkomt, die ook de eigenaar is van een machinefabriek. De familie Evers kent de pijnen van de praktijk en biedt daar met IPH de oplossing voor.

Capacitieitsverhoging door 'Evers kwaliteit'

De betrouwbaarheid van het ambacht vroeger (Hans begon al in de metaal op zijn 17e, de ervaringen op de werkvloer, het opbouwen van 3 bedrijven (Rols, Prodim en GMO)) gecombineerd met de nieuwe technieken van nu (Alex is ingenieur Werktuigbouwkunde) geven Teqq International de deskundige en persoonlijke kracht die je nergens anders ziet. De combinatie van oude praktijkkennis en nieuwe techniek maken dat de heren niet alleen aan elkaar gewaagd zijn, maar ook aan de CNC-metaalindustrie. IPH staat niet alleen voor machinetransformatie, maar ook voor de transformatie van het bedrijf: de groeicurve gaat omhoog. Op alle fronten.